ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد مقام آمریکایی: پیشرفت بسیار خوبی در دور دوم مذاکرات داشتیم الخزعلی: الجولانی احتمال دارد در عراق بازداشت شود عراقچی: در صورت تداوم واقع‌بینی و حسن نیّت، امکان حصول نتیجه وجود دارد بیانیه وزارت خارجه درباره پایان دور دوم گفت‌و‌گو‌ها در رم آمریکا: اوکراین وارد ناتو نخواهد شد بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم عراقچی: هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است بقایی: حفظ داشته‌های فنی و هسته‌ای ایران یک «باید» است

ارسال سیگنال آشکار روسیه به آمریکا و اسرائیل: ایران متحد ماست

به نظر می‌رسد روسیه دیگر متحد خود در خاورمیانه را انتخاب کرده و آشکارا قصد دارد مواضع قاطعی در حمایت از همسایه بزرگ خود، ایران، در مقابل اقدامات تحریک‌آمیز و اعمال فشارهای روزافزون آمریکا و متحدانش بر تهران اتخاذ کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۰۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 June 26
کد خبر: ۱۴۶۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه اینترنتی «وزگلیاد» روسیه در تحلیلی نوشته است: اقدامات تحریک آمیز علیه ایران، آمریکا را به بن‌بست کشانده است و افزایش اعمال فشارها و ادامه تهدیدات، از جمله تهدید نظامی، نتوانسته در عرصه بین المللی به نفع واشنگتن تمام شود و یا ایران را به زانو درآورد. مقامات تهران هم هشدار داده‌اند که اعمال تحریم‌های جدید آمریکا، ازجمله علیه دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیگر به منزله پایان دیپلماسی بشمار می‌رود.

 

در چنین شرایطی روسیه نیز ظاهرا انتخاب خود را کرده و از زبان "نیکلای پاتروشییف" دبیر شورای امنیت خود به آمریکا گوشزد کرده که ایران متحد مسکو در منطقه بشمار می‌رود و واشنگتن باید از اقدامات تحریک آمیز علیه تهران دست برداد.

 

روز گذشته (سه شنبه) در آستانه دیدار احتمالی ولادیمیر پوتین با دونالد ترامپ در حاشیه نشست سران گروه 20 در ژاپن، مذاکرات بسیار مهمی بین پاتروشییف و"جان بولتون" و "میر بن-شابات" همتایان آمریکایی و اسرائیلی وی در قدس (فلسطین اشغالی) انجام گرفت. همان طور که انتظار می رفت، اوضاع پیرامون ایران در مرکز مذاکرات قدس قرار داشت، چرا که این مسئله برای دو طرف آمریکایی و اسرائیلی بسیار اهمیت دارد.

 

در چنین شرایطی دبیر شورای امنیت روسیه اظهارات بی سابقه‌ای در دفاع از مواضع ایران در مقابل اتهامات وارده از سوی آمریکا و متحدانش به زبان آورد.

 

پاتروشییف در موضع گیری واضحی با ارزیابی‌های طرفین مذاکرات خود در باره ایران، بعنوان یکی از قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای مخالفت کرده و این کشور را متحد و شریک روسیه نامید که روابط دو کشور در تمامی سطوح در حال توسعه است و از آمریکا و اسرائیل خواست تا خویشتن داری از خود نشان داده و به سمت همکاری در منطقه روی آورند.

 

دبیر شورای امنیت روسیه هرگونه تلاش برای معرفی ایران به عنوان اصلی ترین تهدید امنیتی و به‌خصوص قرار دادن این کشور در کنار گروه تروریستی داعش، را برای مسکو غیرقابل قبول ارزیابی کرد.

 

وی همچنین برای نخستین بار اعلام کرد که بر اساس اطلاعات وزارت دفاع روسیه، پهپاد سرنگون شده آمریکایی در حریم هوایی ایران قرار داشت.

 

دبیر شورای امنیت روسیه همچنین یادآور شد که نباید تا قبل از روشن شدن نتیجه تحقیقات، ایران به دست داشتن در حمله به تانکرهای نفت‌کش در دریای عمان متهم شود. به گفته وی، طرف روسی هیچ شواهدی دال بر اینکه، طبق ادعای آمریکا، این حمله توسط اژدر یا مین زیرآبی صورت گرفته در اختیار ندارد.

 

به نوشته این روزنامه، این واقعیت که وی ایران را متحد روسیه در منطقه نامیده، ارسال علامت بسیار مهمی برای آمریکا و اسرائیل است. پیش از این مقامات مسکو به طور دقیق هرگز از ایران بعنوان متحد خود نام نبرده بودند و صرفاً گفته می‌شد که ایران و روسیه همکاری نزدیکی در سوریه دارند.

 

 

در حقیقت روسیه متحد نظامی به غیر از کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی ندارد ولی اخیراً سازمان همکاری‌های شانگهای نیز دامنه نفوذ خود را در منطقه آسیا گسترش داده و بیشتر نه بعنوان یک اتحاد نظامی، بلکه به یک سازمان تضمین کننده امنیت برای اعضای این سازمان بخصوص در مقابل اعمال فشارهای خارجی، به‌خصوص از جانب غرب، تبدیل شده است.

 

ایران هنوز به عضویت دائم سازمان شانگهای در نیامده، ولی یکی از اعضای ناظر فعال و "نامزد اول" در عضویت دائم آن است. اظهارات دبیر شورای امنیت روسیه نه تنها باعث نزدیک شدن زمان عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای خواهد شد، به منزله آن است که مقامات مسکو قصد دارند روابط خود با این همسایه بزرگ و دیرین خود را توسعه داده و به سطح بالاتری ارتقاء دهند.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر